Tobias Nyholm

Norge tappar bort ett flygplan

Jag läste i Dagens Nyheter idag om en millitärövning i Norge. Ett stort flygplan vid namn Herkules skulle göra en flygning mellan 13.40 och 14.40. Men tydligen landade de inte enligt planerat. Vid 15.00 så tappade man kontakt med planet och nu vet man inte var det befinner sig. Man tror att det har krashlandat och befinner sig i radioskugga men man har sökt med värmekameror utan framgång.

Som grädde på moset så gick nork tv ut och förklarade de 5 officerarna på planet som döda. Men efter ett par minuter så ångrade man sig och sa att de var saknade.

Jag undrar: varför frågade man inte vad som var fel mellan 14.40 och 15.00 då man fortfarande hade kontakt med planet? Ja jag vet att det är stora obebodda områden i norra Norge och Sverige man hur kan man tappa bort ett flygplan? Det känns som om man är 50 år tillbaka i tiden.

Till norges försvar kan jag säga att det var kraftiga snöoväder med en vid upp till 20m/s.

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>