Tobias Nyholm

En vecka kvar på semestern och inga pengar

Kom nyss hem från Rhodos efter en riktigt skön vecka med grabbarna. Som vanligt efter en resa brukar jag alltid logga in på Swedbank och se hur mycket cash jag har gjort av med. Efter senaste kollen ångrade jag mig dock grovt. Kontot – som såg riktigt fint (i alla fall i mina ögon) ut innan jag gav mig iväg – var mer eller mindre tomt. Förstår verkligen inte var alla pengarna har tagit vägen.

Så nu är den stora frågan – hur ska jag klara den sista semesterveckan? Du kanske tänker, vadå – hur svårt kan det vara? Du har väl några besparingar? Men, nej nu är det faktiskt mer eller mindre helt tomt. Jag skojar inte när jag säger att jag knappt har råd med en pizza.

Frågade en poolare om vad han tyckte att jag skulle göra, och hans förslag var att ta ett smslån direkt. Har man aldrig tagit ett smslån tidigare finns det idag flera aktörer som erbjuder gratis smslån, enligt honom. Jag har dock alltid fått hör att smslån, snabblån och allt som hör dit är något som man ska undvika till varje pris. Just nu känns dock mitt läge riktigt prekärt – så överväger faktiskt att ansöka om ett smslån.

Min brorsa har dock inte bra erfarenheter av det. Han tog ett smslån och genast var han fast i det – han tog allså nya smslån hela tiden för att betala av tidigare skulder. En sådan situation är verkligen det sista som jag vill hamna i.

Men vad har ni för erfarenheter av smslån? Är det något som man verkligen bör undvika eller är det en bra nödlösning?

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>