Tobias Nyholm

Bokför för att ha koll på ekonomin

Jag har kommit på att jag inte har någon större koll på min ekonomi. Vart försvinner alla pengar? Har jag råd att köpa den här nya grejen? Hur mycket pengar lägger jag på mat? Det är mycket lugnande om man har stenkoll på sådant. Därför ska jag från och med augusti månad bokföra mina inkomster och utgifter. Jag måste också ta fram en mall så jag är på det klara med hur mycket fasta utgifter jag har. Jag har bara höftat och vet på ett ungefär men jag vill ha bättre koll.

Jag vet att jag betalar av på lånet på lägenheten. Jag har också en bostadsavgift, mobilräkning, internet etc att betala. Än så länge har jag inte haft några problem och jag har en liten backup på banken i fall det inte vill gå mig vägen. Men jag rör helst inte av den. Självklart så går jag hellre in på swedbank.se än www.mikrolån-utan-uc.se om jag skulle behöva ett par tusenlappar i slutet av månaden. Men jag siktar på att behålla min backup orörd. Jag vet också att jag kommer få tillbaka pengar från ett par fonder som jag har haft dem senaste 5 åren. Men det är långt senare i höst.

Som sagt, från och med augusti har jag koll!

 

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>